Hľadáme svedectvá, ktoré inšpirujú a pomáhajú

Veľa ľudí si kampaň Sviečka za nenarodené deti spája predovšetkým so spomienkou na nenarodené deti, ktoré prišli o život pri umelom potrate. Pravda je však taká, že je na Slovensku množstvo tých, ktorí v sebe nesú bolesť z nedobrovoľnej straty nenarodeného dieťaťa. „Žije medzi nami veľa rodín poznačených tým, že prišli o vytúžené dieťatko pri spontánnom potrate, a hoci často ide o ľudí, ktorí zveria svoju bolesť Bohu a usilujú sa s ňou vysporiadať v kresťanskom duchu, sú to situácie, s ktorými sa vyrovnávajú veľmi dlho a komplikovane. Aj im je venovaný tento projekt,“ hovorí koordinátorka kampane Anna Siekelová.

Dodáva, že príklad toho, ako jednu z najťažších životných situácií zvládajú ľudia, ktorí jej museli čeliť, môže byť veľmi inšpirujúci pre iných: „Chceli by sme pozvať tých, ktorí zažili na vlastnej koži, čo znamená prísť o nenarodené dieťa, a našli spôsob, ako túto obrovskú stratu zvládať, či už vďaka odbornej pomoci, podpore partnera a rodiny, alebo jednoducho dôvere v Boha a v cestu, po ktorej ich vedie, aby nám svoj príbeh napísali. Aby sa podelili o to, čo im pomohlo a skúsili tak inšpirovať iných s podobným ťažkým osudom, ako sa s takouto osobnou drámou vysporiadať.“

Fórum života zozbierané príbehy spracuje a ak ich bude dostatočné množstvo, plánujeme vydať zbierku svedectiev knižne. Veríme, že napriek ťažkej téme táto knižka prinesie nádej. Písomné príspevky môžete posielať do konca novembra 2018 e-mailom na adresu sviecka@forumzivota.sk. Do predmetu uveďte slovo Svedectvo. Na dvoch z vás, ktorých vyžrebujeme, čakajú darčeky v podobe balíčka kníh a DVD.

Jedno z odvážnych a cenných svedectiev si môžete pozrieť TU. Na našom Youtube kanáli nájdete aj ďalšie zaujímavé videá.

 

Podporte nás!

Pomôžte nám chrániť ľudský život od počatia.

© 2021 Fórum života, občianske združenie, Všetky práva vyhradené.