Pripravujeme dokument Manželstvá z tlakového hrnca (Trailer)

Príbehy manželských kríz a odpustení ostávajú často nevypovedané. Nie je to škoda? Mohli byť inšpiráciou pre tých, ktorí sa na manželstvo ešte len chystajú. Alebo reálne pomôcť tam, kde už ľudia v manželstve žijú.

https://youtu.be/O_tchDVohpM

Dokumentárny film o tom, ako manželia zo Slovenska i z iných krajín sveta prežívajú najkrajšie a najťažšie obdobia svojho manželstva. Ako zvládli krízu v manželstve? Ich odpovede ponúknu inšpiráciu a motiváciu nevzdávať to a problém vyriešiť.

O čom bude dokumentárny film?
O obyčajných ľuďoch, ktorí sú dosť odvážni na to, aby hovorili o svojich neobyčajných manželstvách na kameru. Stručne budú odpovedať na tieto otázky:

1. Ako ste sa zoznámili?
2. Ako vyzeralo najťažšie obdobie vo vašom vzťahu?
3. Ako vyzeralo obdobie odpúšťania, opätovného budovania vzťahu? Čo vám pomohlo?
4. Čo vás spolu stále baví?

Čo je cieľom tohto filmu?
Priblížiť najmä stredoškolským študentom to, ako manželia prežívajú svoj vzťah. Aké ťažkosti prekonávajú a čo sa doteraz naučili. Výpovede a postrehy z filmu by mali viesť študentov k hlbšiemu pochopeniu manželstva.

Kde a akou formou bude film distribuovaný/premietaný?
Film môžu na svojich hodinách využívať učitelia etickej výchovy, bude premietaný najmä na stredných školách. Takisto ho využijeme aj v rámci debát v projekte Tlakový hrniec na stredných školách.

Ako sme na to vlastne prišli?
Nápad na tento film vznikol pri vyhodnocovaní výsledkov verejného anonymného dotazníka. Ten sme dali do obehu manželom a ex-manželom. Vrátilo sa nám 200 zaujímavých odpovedí, ktoré sú podrobne zverejnené na stránke projektu Tlakový hrniec.

Jedna z najzaujímavejších štatistík je, že napriek tomu, že takmer 90 % z párov, ktoré odpovedali na otázku o kríze, si prešlo ťažkou manželskou krízou (myslí sa tým hlboké narušenie dôvery a intimity), 80 % z nich dnes hodnotí krízu pozitívne. Manželský pár sa z nej nielen dokázal poučiť, ale samotné prekonanie ich ešte väčšmi zblížilo. Práve tejto skutočnosti chceme venovať náš dokument.

Ak sa vám páči naša práca, prosím, pomôžte nám rásť. Ďakujeme. https://www.startlab.sk/projekty/466-dokumentarny-film-manzelstva-z-tlakoveho-hrnca/

Podporte nás!

Pomôžte nám chrániť ľudský život od počatia.

© 2021 Fórum života, občianske združenie, Všetky práva vyhradené.