Putovanie relikvií sv. Margity Antiochijskej cez tri krajiny so zastávkou na Slovensku

V dňoch 14. – 22. júla 2018 sa slovenské Kopčany a Zohor stanú zastávkou na medzinárodnej púti relikvií sv. Margity Antiochijskej z Olomouca do rakúskeho Marcheggu. Spoluorganizátorom púte sú Fórum života a Katolícke hnutie žien Slovenska. „Je to pozoruhodná udalosť, keďže táto svätica, ktorá žila v 3. storočí, je patrónkou dievčat a panien, žien a manželiek, tehotných žien a matiek pri pôrode, čo je bytostne späté s poslaním našej občianskej platformy. Sme radi, že môžeme spolupracovať na projekte, ktorý zaujímavým spôsobom dostáva do povedomia myšlienku ochrany života a významu pôsobenia žien v Cirkvi a spoločnosti,“ vysvetľuje Marcela Dobešová, predsedníčka Fóra života. Za slovenskú stranu záštitu nad podujatím prevzal predseda Konferencie biskupov Slovenska a bratislavský arcibiskup Mons. Stanislav Zvolenský.

V Kopčanoch, kde stojí najstarší kostol zasvätený sv. Margite na našom území, je naplánovaná gréckokatolícka liturgia za účasti Mons. Petra Rusnáka, biskupa Bratislavskej eparchie, a členov pro-life organizácií. Srdečne sú pozvaní všetci veriaci, ktorí si chcú prísť uctiť relikvie sv. Margity na tomto významnom mieste spätom so staroslovienskou tradíciou. Trasa medzinárodnej púte povedie z Olomouca cez Kroměříž, Uherské Hradiště, Velehrad, Veselí, Kopčany, Zohor, až do kostola v Marcheggu, ktorý je takisto zasvätený sv. Margite.

Ďalšie podrobnosti týkajúce sa púte relikvií sv. Margity Antiochijskej z Olomouca cez Slovensko do Marcheggu, ktoré budeme priebežne dopĺňať a aktualizovať, nájdete TU.

   

Podporte nás!

Pomôžte nám chrániť ľudský život od počatia.

© 2021 Fórum života, občianske združenie, Všetky práva vyhradené.