Kandidáti do NR SR – členovia Fóra života

Je dobré, že čím ďalej, tým viac politikov sa nebojí byť za život a rodinu. Podporujeme 18 kandidátov z 3 strán, ktorí sú členmi Fóra života, v ich snahe pracovať pre život a rodinu aj v NR SR a vo vláde SR.

Fórum života je platformová organizácia zastupujúca 51 organizácií a tisíce jednotlivcov z celého Slovenska. Svoju činnosť vyvíja už 15 rokov len vďaka podpore a darom jednotlivcov. Jej členmi sú aktívni občania, ktorí konajú konkrétne aktivity pre zlepšovanie ochrany života a rodiny. Vo voľbách do NR SR 5. marca 2016 ich kandiduje 18 na kandidátkach 3 politických subjektov – KDH, OĽANO-NOVA a SIEŤ.

„Členom Fóra života, ktorí kandidujú do NR SR, sme ponúkli možnosť verejných prezentácií ich pro-life postojov, ktoré sú tým pádom aj záväzkom do budúcej práce v parlamente a vláde SR. Z celkových osemnásť kandidátov-členov Fóra jedenásti natočili video odkazy pre voličov a trinásti odpovedali na otázky Fóra života o ich plánoch vo verejnej službe. Odpovede možno nájsť v občasníku Spravodajca Fóra života ako aj na webe www.forumzivota.sk,“ konštatovala Marcela Dobešová, predsedníčka Fóra života.

„Sme veľmi radi, že sa aj ďalší treťosektoroví aktívni občania rozhodli vstúpiť do verejného života týmto spôsobom a presadzovať politiku ochrany života a rodiny v najvyšších štátnych funkciách. Uvedomujeme si potrebu mať zastúpenie ochrancov života a rodiny v parlamente aj vláde SR. Z verejných diskusií organizovaných Fórom života v Košiciach, Žiline i v Bratislave vzišlo mnoho námetov na zlepšenie situácie v oblasti ochrany života a podpory rodiny, ktorá je kľúčom k pro-life agende. Veríme, že mnohé z týchto opatrení sa kandidátom podarí v rámci práce v NR SR presadiť, aby sa nám všetkým žilo na Slovensku lepšie,“ dodáva Dobešová.

„Za zmienku stojí fakt, že medzi týmito kandidátmi sú dvaja lídri politických subjektov,“ uzatvára Dobešová.

Zoznam kandidátov (podľa abecedy):

Černá Ľubica (KDH), č. 29

Čaučík Marián (KDH), č. 40

Dobeš Peter (KDH), č. 35

Ďurkovský Marcel (KDH), č. 53

Grey Eva (KDH), č. 18

Jurinová Erika (OĽANO-NOVA), č. 149

Kopták Andrej (SIEŤ), č. 50

Kováčik Tomáš (KDH), č. 149

Lipšic Daniel (OĽANO-NOVA), č. 14

Marosz Ján (OĽANO-NOVA), č. 10

Michalčík Marek (KDH), č. 19

Ocilková Renáta (KDH), č. 22

Procházka Radoslav (SIEŤ), č. 1

Remišová Veronika (OĽANO-NOVA), č. 1

Rončák Ivan (SIEŤ), č. 28

Slivka Daniel (KDH), č. 51

Šípošová Janka (OĽANO-NOVA), č. 141

Vašečka Richard (OĽANO-NOVA), č. 145

Verešová Anna (OĽANO-NOVA), č. 7

Podporte nás!

Pomôžte nám chrániť ľudský život od počatia.

© 2021 Fórum života, občianske združenie, Všetky práva vyhradené.