Podporujeme šiesty Národný týždeň manželstva

Od 8. do 14. februára 2016 sa na Slovensku uskutoční už šiesty Národný týždeň manželstva (NTM), ktorý plne podporuje aj Fórum života. Tentoraz sa projekt sústredí na tému Recept na dobré manželstvo. Jeho tvárami sú Lukáš a Michaela Králikovci. Michaela je slovenskou „masterchef“ za rok 2012 a spolu s manželom Lukášom podnikajú v gastronómii. Šiesty ročník NTM na Slovensku, ako už jeho téma napovedá, sa bude niesť v znamení dobrých vecí. Hovorí sa, že „láska ide cez žalúdok“, preto sa organizátori pokúsili spojiť lásku, ktorá jednoznačne k manželstvu patrí, s dobrým jedlom a maškrtkami (ktoré tú lásku môžu ešte zvýrazniť). Bude to však nielen o receptoch. NTM bude aj tento rok oslavou vernosti, lásky a vzájomnej pozornosti, ktoré sú základnými atribútmi každého dobrého manželstva.

Národný týždeň manželstva prinesie podujatia v najväčších mestách i v malých obciach. V niektorých z nich záštitu nad týždňom manželstva prevzali primátori a starostovia, napríklad v Banskej Bystrici, Prešove či Nových Zámkoch. Organizátori pripravili pestrý program, ako tanečné večery, semináre o manželstve, večery pri sviečkach i športové popoludnia. Mnohí podnikatelia poskytujú počas tohto týždňa zľavy a špeciálne akcie pre manželské páry, príkladom je Slovenská filharmónia v Bratislave, Hotel Grand v Nových Zámkoch, Hotel pod hradom v Trenčíne, Hvezdáreň a planetárium v Prešove či voucher na víkend pre manželov od neziskovky Naše manželstvo. Viac sa o podujatiach a zľavách možno dozvedieť TU.

Národný týždeň manželstva je iniciatíva, ktorá je vyjadrením ocenenia manželom, povzbudením pre ich spoločný život a inšpiráciou pre ďalšie obdobie. NTM je nie o dokonalých manželstvách, nie je ani určený pre dokonalých manželov – je to však príležitosť pre všetkých tých, ktorí sa pre manželstvo rozhodli, denne čelia manželským výzvam a to bez ohľadu na to, v akom rozpoložení sa ich manželstvo práve nachádza. NTM vytvára priestor, aby sa manželia zastavili, pripomenuli si dôvody, ktoré ich viedli k tomu, že sa rozhodli pre spoločný život, obnovili romantiku, rozhodli sa zdokonaliť v určitých manželských zručnostiach, alebo jednoducho len urobili niečo milé jeden pre druhého.

Podporte nás!

Pomôžte nám chrániť ľudský život od počatia.

© 2021 Fórum života, občianske združenie, Všetky práva vyhradené.