V marci sa v Paríži chystá prvé Európske fórum Jeden z nás – pozvánka pre všetkých pro-liferov

Európska federácia Jeden z nás organizuje 12. marca 2016 v Paríži historicky prvé Európske fórum Jeden z nás, na ktorom budú mať zastúpenie všetky krajiny, ktoré sa zapojili do občianskej iniciatívy Jeden z nás. Patrí medzi ne aj Slovensko a Fórum života má pre vás pozvanie zúčastniť sa spolu s nami na tomto podujatí v metropole Francúzska. Bude to veľké stretnutie ľudí z hnutí na ochranu života v celej Európe (očakáva sa cca 1500 účastníkov), ktoré sa ponesie v znamení ocenenia hrdinov, ktorí bojujú za život, v podobe „Ceny za život“, a bude zároveň verejnou výzvou európskych odborníkov a verejnosti, aby politici účinnejšie chránili ľudský život a podporili iniciatívu Jeden z nás.

„Vo svete sú dnes ohrozené naše základné hodnoty. Nebezpečenstvo hrozí najmä tým najbezbrannejším – v USA sa predávajú potratené deti na orgány, smerujeme k eutanázii postihnutých a detí, obchoduje sa s telom ženy a dieťaťa cez surogátne materstvo,“ vysvetľuje Martin Gazdík z ľudsko-právneho oddelenia Fóra života. Ako dodáva, Európske fórum Jeden z nás bude veľkým verejným stretnutí s mottom „Na každom živote záleží“, ktoré „chce európskym lídrom vyslať signál, že dva milióny európskych občanov požadujú lepšiu ochranu života od počatia po prirodzenú smrť.“

Stretnutie v Paríži bude v sobotu 12. marca od 10:00 do 23:00. Počet účastníkov za jednotlivú krajinu nie je obmedzený, pozvánka teda platí aj pre vás – priaznivcov a podporovateľov Fóra života. Radi by sme zorganizovali skupinovú cestu na toto podujatie, organizátori v Paríži sa snažia vybaviť ubytovanie za čo najnižšiu cenu alebo zadarmo, na dopravu autobusom prípadne mikrobusom plánuje prispieť Fórum života. Finančná  stránka a možné dotácie sa priebežne riešia, predpokladaný poplatok na jednu osobu za trojdňovú cestu je okolo 120 eur.  Ak by ste sa chceli zúčastniť Európskeho fóra Jeden z nás, prihláste sa najneskôr do 24. januára 2016 e-mailom na adrese: martin@forumzivota.sk, kde vám poskytneme bližšie informácie. Okrem účasti na samotnom stretnutí sa plánuje aj niekoľko zastávok vo Francúzsku spojených s prehliadkou zaujímavých miest a pamätihodností. Celkové predpokladané trvanie zájazdu je 3 dni, vrátane dvoch nocľahov. Odchod zo Slovenska je vo štvrtok10. marca vo večerných hodinách, v piatok je naplánovaný voľný deň v Paríži, v sobotu Európske fórum Jeden z nás, v nedeľu opäť voľno v Paríži. Odchod z hlavného mesta Francúzska späť na Slovensko v nedeľu 13. marca večer.

banner2_One of us

Predbežný program podujatia:

10:00 – 11:00 Príchod a registrácia do Salle Gaveau

11:00 – 11:30 Otvorenie Európskeho pro-life fóra

11:30 – 13:00 Škandál Plánovaného rodičovstva v USA – čo odhaľuje tento škandál o obchodovaní s orgánmi?

13:00 – 14:00 prestávka na obed a prehliadku mestečka Jeden z nás

14:00 – 15:30 Smerom k eutanázii v Európe – filozofické a kultúrne otázky, diskusia, svedectvá, filmy

15:30 – 16:00 prestávka na kávu

16:00 – 17:30 Ohrozenia, ktorým dnes čelíme – smerom k „novej“ ľudskosti, podvratný evolucionizmus a liberalizmus

17:30 – 18:00 Naša filozofia a budúcnosť

18:00 – 20:00 Prestávka na večeru a prehliadku mestečka Jeden z nás

20:00 – 23:00 odovzdávanie Ceny za život a Festival za život

 

Podporte nás!

Pomôžte nám chrániť ľudský život od počatia.

© 2021 Fórum života, občianske združenie, Všetky práva vyhradené.