Na septembrovom Národnom pochode za život čaká účastníkov pestrý program

Už o necelý mesiac – 20. septembra 2015 – sa uskutoční v Bratislave Národný pochod za život. Okrem pochodu centrom hlavného mesta Slovenska s odkazom radosti zo života každého človeka už od počatia, sa môžu účastníci tešiť na koncert Márie Čírovej, desiatky workshopov a diskusií, detský program, filmový pro-life festival a ďalšie lákadlá.

Už počas týždňa pred Národným pochodom za život pripravujú organizátori niekoľko aktivít, ktorými chcú „naladiť“ naše hlavné mesto na tému radosti zo života a pomoci tehotným mamám v núdzi, čo sú nosné témy tohtoročného pochodu. „Chceli sme, aby bol program pestrý ako je pestrý aj život. Kolegovia z programového tímu sa snažili poskladať taký festivalový typ programu, aby si tu každý našiel niečo zo svojho hudobného či tematického vkusu. Tým sme chceli dať dôraz na to, že každý má in ý vkus, inú povahu či záľuby. Zároveň ale program vyvrcholí spoločným pochodom za to, čo nás spája – túžba za ochranu života každého človeka,“ povedal Marek Michalčík z organizačného tímu Národného pochodu za život.

Sprievodný program vo väčšej intenzite začne už v piatok 18. 9. 2015 mládežníckym programom s názvom Cliptime. Začne sa tiež šnúra diskusií pripravovaná v partnerstve s Bratislavskými Hanusovými dňami na tému „Právo na život“ a „Pro-life patrí na titulku“. V piatok sa ešte uskutoční premietanie v rámci filmového pro-life festivalu, benefičný koncert „Spev za život“ a hraná krížová cesta.

Sobota 19. 9. 2015 bude najbohatšia na sprievodný program. Bude možné vybrať si z desiatok workshopov a diskusií, pre deti je pripravené bábkové divadlo či kúzelník. Hudobní nadšenci si budú môcť vychutnať nielen gospel či chvály, ale aj večerný Koncert za život, na ktorom zaznie aj moderná tanečná hudba. Duchovne sa budú môcť naladiť účastníci na otváracej svätej omši, ktorá sa uskutoční v Katedrále svätého Martina o 19:00 za účasti biskupov Slovenska. V literárnej pro-life kaviarni bude možné stretnúť a popočúvať našich slovenských spisovateľov Daniela Pastirčáka, Pavla Rankova a ďalších. Vybrať si bude možné aj divadelné predstavenie či filmovú produkciu.

Nedeľa 20. 9. 2015 začne pro-life bohoslužbami v rôznych bratislavských chrámoch. Potom bude pokračovať sprievodný detský program skautským mestečkom. Bezprostredný hudobný program pred pochodom začne o 13:30 na Námestí SNP v Bratislave a zaobstarajú ho Mária Čírová a Peter Bažík. Následne sa účastníkom prihovoria pozvaní hostia a o 14:30 sa začne samotný Národný pochod za život ulicami centra Bratislavy so začiatkom na Námestí SNP. Pochod a tým aj celý program sa ukončí o 16:30 na Námestí SNP.

Prinášame zoznam rozmiestnenia svätých omší jednotlivých diecéz v Bratislave:

Bratislavská arcidiecéza, Katedrála sv. Martina (10:30 h)
Nitrianska diecéza, Kostol Najsvätej Trojice (10:30 h)
Trnavská arcidiecéza, Kostol Povýšenia kríža, Daliborovo nám. 1 (10:30 h)
Žilinská diecéza, Kostol na Kalvárii (11:00 h)
Banskobystrická diecéza, Kapucínsky kostol (11:00 h)
Košická arcidiecéza, Blumentálny kostol (10:30 h)
Spišská diecéza, Kostol sv. Rodiny (10:30 h)
Rožňavská diecéza, Františkánsky kostol (10:30 h, 9:00 h – maďarská)
Prešovské arcibiskupstvo, Jezuitský kostol (11:00 h)
Košická eparchia, Kostol sv. Ladislava (11:00 h)
Bratislavská eparchia, Katedrála Povýšenia sv. Kríža (10:30 h)
Saleziánska rodina, Kostol na Mamateyovej ulici (10:30 h)
Vojenský ordinariát, Katedrála sv. Šebastiána (10:30 h)

Kompletný program nájdete TU.

Podporte nás!

Pomôžte nám chrániť ľudský život od počatia.

© 2021 Fórum života, občianske združenie, Všetky práva vyhradené.