Svätý Otec František povzbudil Slovensko k odvahe pri podpore rodiny

Na rannej svätej omši 22. januára, ktorú celebroval pápež František v kaplnke Domu sv. Marty vo Vatikáne, sa zúčastnila skupina Slovákov. Išlo o 25 mladých ľudí študujúcich alebo pracujúcich v Ríme, ktorí sa podieľajú na živote Slovenskej katolíckej misie v Ríme (SKM).

Svätý Otec už pri úvodnom privítaní vyjadril radosť z ich aktívnej účasti na živote Rímskej diecézy a vyjadril svoj záujem o súčasnú situáciu na Slovensku. Ocenil pozornosť, aká sa na Slovensku venuje úsiliu o ochranu hodnoty rodiny v súvislosti s pripravovaným referendom. Slovákov v tomto smere povzbudil k odvahe, aby mali „coraggio“.

Pri svätej omši, ktorá sa konala vo zvyčajnom čase o siedmej hodine ráno, koncelebrovalo so Svätým Otcom desať mladých kňazov študujúcich v Ríme, pochádzajúcich z viacerých slovenských diecéz a reholí. Viac ako polovicu tvorili aktívni laici, ktorí sa každú nedeľu stretávajú na slovenskej omši v kostole San Girolamo della Carità v centre Ríma.

Duchovný správca SKM Ľubomír Majtán v mene všetkých na záver odovzdal Svätému Otcovi album fotografií zo života SKM s uistením o modlitbe za neho a s prosbou, aby aj on v modlitbe pamätal na slovenské rodiny.

Zdroj: Vatikánsky rozhlas

Podporte nás!

Pomôžte nám chrániť ľudský život od počatia.

© 2021 Fórum života, občianske združenie, Všetky práva vyhradené.