Slovensko navštívi líderka úspešného chorvátskeho referenda Željka Markić

Vážení priatelia, 

dovoľte nám informovať Vás, že zajtrajšia (21.1.2015) diskusia s líderkou úspešného chorvátskeho referenda o rodine pani Dr. Željkou Markič sa bude v Žiline konať na inom mieste. 

Plánované miesto konania (Žilinská univerzita, Kinosála na internátoch Veľký diel) bolo zrušené a diskusia sa uskutoční v priestoroch Žilinského samosprávneho kraja na Komenského ul. 48, v Kongresovej sále.

Vedenie ubytovacieho zariadenia Žilinskej univerzity dodatočne zrušilo súhlas s konaním diskusie, resp. odmietlo zrealizovať podujatie takéhoto obsahu. 

Prosím, informujte o zmene miesta aj svojich priateľov.

Ďakujeme.

 

Tri týždne pred konaním referenda o ochrane rodiny príde na Slovensko líderka chorvátskeho úspešného referenda a členka organizačného výboru občianskej iniciatívy “V mene rodiny”, aktivistka Željka Markić. V Chorvátsku sa konalo prvé úspešné občianske referendum v decembri 2013 a bolo sprevádzané zaujímavými faktami, ako napr. podmienkou vyzbierať podpisy od 10 % obyvateľstva za dva týždne, aj to len na miestach vopred určených políciou a miestnymi úradmi. Iniciatíva “V mene rodiny” získala podporu všetkých náboženských komunít, ako aj rôznych profesijných a občianskych zoskupení. Všetci sa zhodli na podpore spoločných hodnôt: manželstva, rodiny a detí.  V referende podporilo ústavnú ochranu manželstva 68 % chorvátskych voličov.

Pani Željka Markić je lekárka, tlmočníčka a žurnalistka. Pracovala vo verejnej aj komerčnej televízii ako editorka a vojnová korešpondentka. Zároveň bola producentkou vojnového spravodajstva pre televízie BBC, NBC a RAI. V rokoch 1992 – 94 zbierala dôkazy vojnových zločinov v Chorvátsku a Bosne a Hercegovine pre Human Rights Watch Helsinki. Pre médiá pripravovala žurnalistické materiály mimoriadneho významu, prevažne interview s ľuďmi zo srbských koncentračných táborov, a to najmä žien – obetí znásilnenia. Željka Markić príde na Slovensko na pozvanie Aliancie za rodinu a navštívi niekoľko slovenských miest, aby v diskusiách informovala o priebehu kampane, ako aj o úskaliach, ktorými iniciatíva prešla. Organizátormi diskusií sú Fórum života a Aliancia za rodinu.

Program návštevy Željky Markić na Slovensku:

16. 1. 2015 o 12:00 TLAČOVÁ KONFERENCIA PRE  MÉDIÁ, miesto: Dom novinárov v Bratislave

Verejné diskusie o slovenskom referende o rodine zabezpečuje Aliancia za rodinu a Fórum života nasledovne:

17. 1. o 10:00, Centrum Jána Pavla II., Kapitulská 21, Banská Bystrica
17. 1. o 16:30, Saleziáni Dona Bosca, Tri hôrky 17, Košice
18. 1. o 18:00, Univerzitné pastoračné centrum, Mlynská dolina, Bratislava
19.1. o 16:00, Trnava, aula Pazmaneum na Trnavskej univerzite,
19.1. o 19:00, Trenčín, Kino Hviezda, ul. Kniežaťa Pribinu 2
20.1. o 12:30, Ružomberok, Kino Kultúra v Kultúrnom dome Andreja Hlinku
20.1. o 17:00, Prešov, PKO Čiarny orol, Hlavná 50
21.1. o 17:00, Žilina, priestory Žilinského samosprávneho kraja na Komenského ul. 48, v Kongresovej sále.

Podporte nás!

Pomôžte nám chrániť ľudský život od počatia.

© 2021 Fórum života, občianske združenie, Všetky práva vyhradené.