408.322 podpisov za vypísanie referenda o ochrane rodiny odovzdala Aliancia za rodinu prezidentovi SR

Prezidentovi SR Andrejovi Kiskovi 27. augusta 2014 odovzdali predstavitelia Aliancie za rodinu (AZR) občiansku petíciu s vyše  408.320 podpismi za vypísanie referenda o ochrane rodiny. Aliancia, ktorá petíciu organizovala,  začala podpisy zbierať v apríli. Pôjde tak o prvé občianskymi aktivistami vyvolané referendum za 25 rokov histórie Slovenskej republiky. Predstavitelia Aliancie za rodinu sa ešte pred druhým kolom prezidentských volieb streli s Andrejom Kiskom, ktorý im prisľúbil, že referendum spojí s komunálnymi voľbami, ktoré sa budú konať 15. novembra .

„Chcem sa poďakovať viac ako 4500 dobrovoľníkom a ľuďom, ktorí nám posielali podpisy. Splnili sme svoj cieľ a dokázali sme za 4 a pol mesiaca to, čo sa zatiaľ nikomu v občianskom sektore na Slovensku nepodarilo,“ uviedla hovorkyňa Aliancie Anna Verešová. „Rovnako veľká vďaka patrí všetkým vyše 408.320 občanom, ktorí sa podpísali,“ dodala.

„Toto referendum nikomu žiadne práva neberie. Ide nám o zachovanie súčasného stavu, ide o to, aby sa otcovia a mamy  na Slovensku mohli slobodne vyjadriť k tomu, čo je pre deti najlepšie. Veríme, že ak by toto právo mali aj deti, tak by sa rozhodli pre otca a mamu. Rodina musí zostať na vrchole našich hodnôt. Jej význam a práva sú čoraz viac spochybňované a to práve autoritami, ktoré by ju mali podporovať. Mnohé nadnárodné inštitúcie či aktivistické rozhodnutia súdov vnucujú ideologické vnímanie rodiny, ktoré podľa nás nie je prirodzené. Doteraz sa nikto neopýtal v referende, čo si o tom myslia ľudia – my im túto šancu chceme dať,“ povedal Anton Chromík, hovorca Aliancie.

Aliancia za rodinu je presvedčená, že  je mimoriadne dôležité, aby európski úradníci  či sudcovia zhora nenanucovali svoj názor verejnosti v akejkoľvek krajine EÚ. Podľa Aliancie ľudia zdola majú právo povedať, čo si o tejto téme myslia.

Podporte nás!

Pomôžte nám chrániť ľudský život od počatia.

© 2021 Fórum života, občianske združenie, Všetky práva vyhradené.