Aliancia za rodinu k prijatiu novely ústavy

“Prijatá novela ústavy je dobrý krok vpred a tešíme sa mu, ale pred euro legislatívnym besnením a súdnym aktivizmom rodinu a manželstvo na Slovensku neochráni. Aliancia za rodinu preto pokračuje v úsilí vyvolať na tento účel referendum, ku ktorému má za pár týždňov vyzbieraných už vyše 200 000 podpisov,“ uviedol to 4. júna 2014 na brífingu v Národnej rade Slovenskej republiky hovorca aliancie Anton Chromík.

„Sme radi, že poslanci pre posilnenie postavenia manželstva chceli niečo urobiť, ale nemali žiaľ odvahu zakotviť takú normálnu vec, že dieťa potrebuje otca a matku pri adopcii. To, že novela nebráni zavedeniu registrovaných partnerstiev nakoniec povedal aj sám premiér Robert Fico,“ skonštatoval Chromík. Novela je teda dôležitým symbolom, výborným krokom, ale reálne nás a naše deti nechráni pred mnohými aktuálnymi hrozbami. Aliancia za rodinu  tieto hrozby dostatočne predstavila všetkým zástupcom politických strán. Napríklad, podľa rozhodnutia európskeho súdu pre ľudské práva v kauze X. verzus Rakúsko, muselo Rakúsko umožniť adopcie registrovaným homosexuálnym párom, lebo ich umožnilo heterosexuálnym registrovaným partnerom. „V krajinách, kde zaviedli registrované partnerstvá, im nakoniec musia poskytnúť takmer všetky práva ako manželom. Veríme, že v tom poslancov povzbudí referendum, ktorého výsledky povedia, čo očakávajú slovenské rodiny a voliči,“ dodal Chromík.

Podľa Chromíka však poslanci mohli ušetriť náklady, ktoré referendum vyvolá: „Komunikovali sme o tom s nimi, ale asi si to niektorí plne neuvedomujú, preto sa opýtajme ľudí.  Škoda, že názor viac ako 200 000 ľudí, ktorí už podpísali petíciu za referendum o tom, že aj opustené deti potrebujú otca a mamu, nebol vypočutý. Každý človek má úžasnú hodnotu a názor občanov stojí za to, aby sme ho počúvali.“

 

Podporte nás!

Pomôžte nám chrániť ľudský život od počatia.

© 2021 Fórum života, občianske združenie, Všetky práva vyhradené.