Vznikol nový projekt slúženia svätých omší za kultúru života a rodinu

Konferencia biskupov Slovenska (KBS) spustila od nového roka nový celoročný projekt slúženia denných svätých omší na úmysel za šírenie kultúry života, požehnanie a posilnenie pre manželstvá a rodiny. Do tejto duchovnej aktivity, ktorú odštartovalo tento mesiac Nitrianske biskupstvo, sú zapojené všetky katolícke diecézy Slovenska.

„V Nitrianskej diecéze od 1. do 31. januára 2014 vždy obetuje jednu svätú omšu na tento úmysel určený kňaz. Od začiatku mesiaca do 14. januára to boli kňazi pôsobiaci na Biskupskom úrade v Nitre, kanonici miestnej kapituly a predstavení z Kňazského seminára svätého Gorazda. Následne budú slúžiť na spomenutý úmysel sväté omše kňazi z jednotlivých dekanátov tak, aby sa každý deň zapojil jeden,“ vysvetľuje Miroslav Lyko, hovorca Nitrianskej diecézy. K prvým svätým omšiam sa pridajú jednotlivé dekanáty Nitrianskej diecézy (Zoznam je TU).

Iniciatíva denných svätých omší je pokračovaním vlaňajšieho projektu, v rámci ktorého sa slávili v celej krajine bohoslužby na úmysel šírenia kultúry života. Iniciatíva bola vtedy odsúhlasená na pléne KBS (v novembri 2012). Do jej realizácie sa zapojili jednotliví biskupi Slovenska so svojimi kňazmi, pričom každý mesiac boli sväté omše slúžené v inej diecéze. Zámerom iniciatívy bolo postaviť aspoň jednu svätú omšu denne ako duchovnú protiváhu voči denne konanému zlu zacielenému proti životu a ľudskej dôstojnosti.

Zdroj: www.tkkbs.sk

Podporte nás!

Pomôžte nám chrániť ľudský život od počatia.

© 2021 Fórum života, občianske združenie, Všetky práva vyhradené.