Pro-family odkaz francúzskemu prezidentovi

Slovensko v utorok navštívil prezident Francúzskej republiky François Hollande. Okrem troch najvyšších ústavných činiteľov ho čakali aj prorodinní aktivisti. Viac v článku Lukáša Melichera, ktorý sme prevzali z portálu www.postoy.sk:

Neignorujte svojich občanov a ochraňujte rodinu. Takýto odkaz francúzskemu prezidentovi Francoisovi Hollandovi počas jeho návštevy Slovenska odkázalo približne sto ľudí, ktorí sa 29. októbra stretli pred Prezidentským palácom v Bratislave na pokojnom zhromaždení. Jeho cieľom bolo upozorniť na potrebu ochrany a podpory rodiny na Slovensku, vo Francúzsku a v celej Európskej únii.

„Naše dnešné stretnutie nás ako občanov je aj reakciou na ignorovanie požiadaviek miliónov Francúzov, ktorí v uliciach Francúzska v uplynulých mesiacoch žiadali ochranu rodiny založenej manželstvom muža a ženy zo strany francúzskej vlády a prezidenta. Prišli sme teda pánovi prezidentovi povedať, že nám osud jeho národa nie je ľahostajný a že pre nás a pre rodinu neexistujú hranice,“ povedal zvolávateľ verejného zhromaždenia Tomáš Kováčik.

Účastníkom zhromaždenia sa prihovoril aj Marek Michalčík z Fóra života. „Už nie sme v stave, aby sme nekriticky prijímali z vyspelých zahraničných demokracií všetko. Naša krajina môže zohrať dôležitú úlohu vtedy, ak dokážeme zostať pri zdravom rozume a nedopustíme redefinovanie manželstva, nedopustíme zničenie základnej bunky spoločnosti – rodiny založenej manželstvom muža a ženy. Toto môže byť v týchto časoch náš vklad Európe,“ povedal.

S príhovormi vystúpili aj Marcela Dobešová, Richard Vašečka a Juraj Šúst. Po nich sa dav na minútu odmlčal, aby takto prejavil podporu Francúzom, ktorí po skúsenostiach so zatýkania za protestovanie taktiež vyjadrujú svoj názor na potrebu ochrany rodiny týmto spôsobom. „Informáciu o zorganizovaní zhromaždenia pošleme aj francúzskym organizátorom manifestácií a francúzskemu veľvyslanectvu na Slovensku,“ uviedol Kováčik.

Francúzsko v apríli tohto roku prijalo zákon umožňujúci homosexuálnym párom uzatvárať manželstvá a adoptovať si deti, okrem iného sa v úradných dokumentoch predefinovali aj pojmy otec a matka na rodič 1 a rodič 2. Proti zákonu počas viacerých demonštrácií a protestných akcií vystúpilo spolu niekoľko miliónov Francúzov, protestné hnutie patrí medzi najmasovejšie v moderných francúzskych dejinách.

Text a foto: www.postoy.sk

 

Podporte nás!

Pomôžte nám chrániť ľudský život od počatia.

© 2021 Fórum života, občianske združenie, Všetky práva vyhradené.