Európsky rozmer Národného pochodu za život

Počas Národného pochodu za život sa v Košiciach vyzbieralo vyše 6500 podpisov pod iniciatívu Jeden z nás. Podpísať iniciatívu je možné už len do 1. novembra 2013!

Okrem národnej úrovne mal Národný pochod za život aj svoj veľmi praktický európsky rozmer. Na podujatí pridalo svoj podpis pod Európsku iniciatívu občanov Jeden z nás 6500 občanov. Spolu doteraz podpísalo iniciatívu vyše 29 000 slovenských občanov a 1 230 000 Európanov. Cieľom iniciatívy je podporovať v Európe ochranu ľudského života od počatia – v rámci kompetencie Európskej únie (EÚ). Iniciatíva Jeden z nás žiada EÚ, aby skončila s financovaním aktivít, ktoré predpokladajú ničenie ľudských embryí, zvlášť v oblasti výskumu, rozvojovej pomoci a verejného zdravia. Opiera sa o definíciu ľudského embrya ako počiatku ľudskej bytosti, na základe nedávneho rozhodnutia Európskeho súdneho dvora v prípade Brüstle vs. Greenpeace.

„Rozhodli sme sa na Národnom pochode za život vytvoriť priestor na zber podpisov pod iniciatívu Jeden z nás, pretože obe aktivity majú vo svojom centre hodnotu úcty k ľudskému životu od počatia. Stále je ešte do konca októbra možnosť ju podpísať či už elektronicky alebo fyzicky. Je dôležité mať podpisov čo najviac pre prípad istého percenta neúplných podpisov, aby bola hranica jedného milióna podpisov dosiahnutá aj s nejakou rezervou,“ vysvetľuje Marek Michalčík, národný koordinátor iniciatívy a jeden z hlavných organizátorov Národného pochodu za život.

Iniciatívu na Slovensku rozširujú občianske združenia Fórum života a Donum vitae. Je možné ju podpísať on-line cez stránku www.oneofus.eu/sk   kliknutím na tlačidlo PODPÍŠ“.  Druhou možnosťou je podpísať ju fyzicky. Hárky sú dostupné cez kanceláriu Fóra života (kancelaria@forumzivota.sk) alebo cez kontakty občianskeho združenia Donum vitae. Hárky je potrebné zaslať na adresu Fóra života na Heydukovu 14, 81108, Bratislava.

Signatári musia byť dospelí (18+), slovenskí štátni príslušníci alebo osoby s trvalým pobytom na Slovensku. Iniciatívu môže každý podpísať iba raz. Zbieranie podpisov pod iniciatívu Jeden z nás je možné už len do 1. novembra 2013!

Viac informácií je dostupných na stránke www.oneofus.eu.

 

Podporte nás!

Pomôžte nám chrániť ľudský život od počatia.

© 2021 Fórum života, občianske združenie, Všetky práva vyhradené.