WAGON SERVICE predsa pomôže s dopravou na Národný pochod za život

Spoločnosť WAGON SERVICE travel (WST) sa ospravedlnila Fóru života za odmietnutie komerčnej požiadavky na vypravenie vlaku na Národný pochod za život z Bratislavy do Košíc a späť a rozhodla sa pomôcť s dopravou účastníkov do Košíc jedným symbolickým vagónom poskytnutým zdarma.

Občianske združenie Fórum života požiadalo v júni tohto roku spoločnosť WAGON SERVICE travel o cenovú ponuku na vyslanie mimoriadneho vlaku do Košíc pre účastníkov Národného pochodu za život. Pracovník spoločnosti odmietol ponuku akceptovať s odôvodnením, že WST má iný názor v oblasti ochrany života ako objednávateľ prepravy. Organizátori Národného pochodu za život verejne protestovali proti takémuto postoju. Do tohto protestu sa zapojili viaceré osobnosti, vrátane europoslankyne Anny Záborskej a poslancov Radoslava Procházku, Eriky Jurinovej, Igora Matoviča, Richarda Vašečku, Štefana Kuffu, Branislava Škripeka. Spoločnosť WST sa napokon ospravedlnila za svoje správanie a prisľúbila poskytnutie jedného vagónu pre účastníkov Národného pochodu za život, ktorý sa bude konať v Košiciach dňa 21. a 22. septembra 2013, na vlastné náklady. V oficiálnom stanovisku uvádza, že „dôrazne odmieta diskrimináciu zákazníkov na základe ich názorového a hodnotového presvedčenia. Slobodné prezentovanie postojov a názorov vrátane pro-life postoja považujeme za dôležitú súčasť pluralitnej a demokratickej spoločnosti.“ Zároveň spoločnosť WST ubezpečuje o vykonaní opatrení, aby sa podobná situácia v budúcnosti neopakovala.

„Rozhodnutie WAGON SERVICE travel je dôležité nielen z praktického dôvodu, že sa účastníci Národného pochodu za život budú mať ako dostať do Košíc a späť bez toho, aby preťažili pravidelné spoje. Pokladáme ho za dobré najmä preto, že na Slovensku nie je miesto pre odsudzovanie pro-life postoja, ktorý chráni život človeka,“ reagoval hovorca pochodu Tomáš Kováčik. Vlak Fóra života pre účastníkov Národného pochodu za život z Bratislavy do Košíc bude vypravený v sobotu 21. septembra v ranných hodinách, s návratom v nedeľu 22. septembra. Prepravu na objednávku zabezpečí Železničná spoločnosť Slovensko a. s.  Registrácia na vlak, v ktorom bude pripravený aj sprievodný program pre cestujúce skupiny i jednotlivcov, je už k dispozícii prostredníctvom stránky https://forumzivota.sk/registracia-na-vlak/. Bližšie informácie získate na e-mailovej adrese: vlak@forumzivota.sk.

Podporte nás!

Pomôžte nám chrániť ľudský život od počatia.

© 2021 Fórum života, občianske združenie, Všetky práva vyhradené.