Účastníci Národného pochodu za život pomôžu tehotným ženám v núdzi a ich deťom

Desať percent zo sumy, ktorú vyzbierajú organizátori Národného pochodu za život od podporovateľov, pôjde na pomoc tehotným ženám a ich deťom v ťažkej sociálnej situácii. Naviac, počas samotného pochodu bude prebiehať zbierka, ktorej celý výťažok poputuje na ochranu života.  Na podpore sa dohodli zástupcovia Konferencie biskupov Slovenska, hlavného iniciátora prvého celoslovenského pochodu za život a občianskeho združenia Fórum života, realizátora projektu Zachráňme životy. Národný pochod za život sa uskutoční počas víkenu 21. – 22. septembra 2013 v Košiciach.

„Častým argumentom pre obhajobu potratu sú finančné problémy chudobných rodín a žien. Aj týmto konkrétnym spôsobom chceme pomôcť najzraniteľnejším v našej spoločnosti. Zároveň chceme k celospočenskému významu pridať aj konkrétny praktický rozmer,“ povedal Marek Michalčík, jeden z hlavných organizátorov Národného pochodu za život. „V mene žien, ktoré nemôžu dopriať svojim deťom tie najzákladnejšie potreby, aj v mene mojom sa chcem poďakovať organizátorom Národného pochodu za život. Mimoriadne ma potešila správa, že sa rozhodli podporiť náš projekt, ktorý poskytuje pomoc tehotným ženám, matkám, ktoré sa ocitli v krajnej životnej núdzi a napriek zložitej situácii sa rozhodli dať šancu na život svojmu dieťatku,“ uviedla Mária Demeterová, koordinátorka projektu Zachráňme životy.

Počas svojej nieľkoročnej existencie pomohol projekt Zachráňme životy 70 tehotným ženám v ťažkej životnej situácii a vďaka nemu bolo zachránených 61 bábätiek, ktorých mamy zvažovali umelý potrat ako riešenie svojej situácie. Projekt funguje výlučne na báze darcovských príspevkov. Do 30. apríla 2013 prispeli darcovia celkovou sumou 152-tisíc eur. Všetky peniaze do posledného centa boli investované do priamej pomodzi núdznym. Viac informácii o projekte je možné nájsť na adrese www.zachranmezivoty.sk.

Zdroj: www.pochodzazivot.sk

Podporte nás!

Pomôžte nám chrániť ľudský život od počatia.

© 2021 Fórum života, občianske združenie, Všetky práva vyhradené.