Ako symbolicky „priložiť nohu“ k prvému Národnému pochodu za život

Chceli by ste podporiť Národný pochod za život (NPŽ), ktorý sa bude konať pod záštitou Konferencie biskupov Slovenska 22. septembra v Košiciach, ale z nejakého dôvodu sa ho nemôžete zúčastniť osobne? Ak sa stotožnujete s myšlienkou, že život každého človeka by mal byť bezpodmienečne chránený počas celého jeho trvania a mala by byť rešpektovaná jeho ľudská dôstojnosť, prinášame niekoľko tipov ako sa zapojiť:

oslovením kňaza vo farnosti a ponúknutím spolupráce pri príležitosti Národného pochodu za život, vyvesením plagátu a rozdávaním letákov (materiály možno získať cez príslušné biskupstvo)

požiadaním kňaza o homílie s pro-life tématikou a nadväzujúcim oznamom o konaní NPŽ (napr. raz mesačne), aby si ľudia uvedomili, prečo je dôležité chrániť ľudský život od počatia po prirodzenú smrť

zorganizovať modlitebnú skupinu, pravidelné modlitby na úmysel ochrany života a samotný NPŽ či jednorazovú modlitebnú aktivitu (spojenú napr. s procesiou, pochodom, pobožnosťou pri kaplnke alebo na pútnickom mieste)

ponúknuť vo farnosti alebo spoločenstve pro-life prednášku s diskusiou na rôzne témy a nadväzujúcim oznamom o NPŽ. Návrhy tém: gender ideológia a identita muža, ženy (podklady možno získať na ela@forumzivota.sk), pre mladých (zaľúbenosť, láska, sex, antikoncepcia, potraty), konkrétna pomoc (Poradňa Alexis pre tehotné ženy v núdzi, projekt Zachráňme životy, projekt Ráchel a iné), pre manželov (úcta vo vzťahu, zodpovednosť, potreba pracovať na manželstve – budovať ho, prirodzené metódy ako životný štýl a pod.). Fórum života môže zabezpečiť lektorov, Vy len dohodnite čas a miesto s kňazom, miestnym spoločenstvom a pod.

informovať o programe v sobotu a v nedeľu, o možnosti prespať v Košiciach a cestovať na pochod „vlakom Fóra života“ z Bratislavy cez Trnavu, Nové Mesto nad Váhom, Trenčín, Žilinu, Ružomberok, Poprad, Spišskú Novú Ves do Košíc (odchod v sobotu 21. 9. predpoludním z BA a späť z KE v nedeľu 22. 9. v podvečer) – viac na  www.pochodzazivot.sk alebo na kancelaria@forumzivota.sk

Táto pozvánka, samozrejme, platí nielen pre tých, ktorí na pochod prísť nemôžu, ale najmä pre tých, ktorí sa ho chystajú zúčastniť.

V prípade otázok nás neváhajte kontaktovať:
Ing. Elena Miškovičová, PhD.
ela@forumzivota.sk
Mobil: 0904 738 411

Podporte nás!

Pomôžte nám chrániť ľudský život od počatia.

© 2021 Fórum života, občianske združenie, Všetky práva vyhradené.