Početné porušenia ľudských práv demonštrantov za rodinu vo Francúzsku

Fórum života podporuje státisíce francúzskych občanov, ktorí protestujú od novembra 2012 proti zavedeniu manželstva osôb rovnakého pohlavia a adopcii detí homosexuálmi. Policajné a štátne zložky a aktivisti za práva homosexuálnych, bisexuálnych a transrodových aktivistov (LGBT) na tieto akcie podľa svedkov reagovali násilným, nedemokratickým a netolerantným spôsobom, informuje internetová stránka medzinárodnej organizácie, monitorujúcej intoleranciu a diskrimináciu kresťanov v Európe. Nedávne útoky na pro-family demonštrantov zahrňujú použitie slzotvorného plynu proti deťom a policajný nátlak, neústavný zákrok štátu a porušenie ľudských práv, vyhrážky smrťou voči organizátorom prostredníctvom sociálnych sietí, pobodanie protestujúceho nožom, ako aj porušenie slobody zhromažďovania.

Počas marca a apríla 2013 bolo zaregistrovaných niekoľko prípadov, keď polícia použila slzný plyn proti pokojným demonštrantom, vrátane detí, rodín a starších ľudí. Koalícia Občania za demokraciu informovala, že 24. marca francúzske úrady nasmerovali pochod do slepej ulice bez východu pre viac ako 1,8 milióna ľudí. Použili neprimerané verejné sily: slzotvorný plyn bol použitý v rámci povolenej trasy pochodu.

Samuel Lafont, mladý muž z hnutia proti manželstvám párov rovnakého pohlavia, bol 13. apríla napadnutý LGBT aktivistami a bodnutý štyrikrát do chrbta. Musel byť hospotalizovaný. 67 mladých ľudí, ktorí absolvovali protestné nočné bdenie boli zadržaní na 17 hodín na špinavom mieste iba s dvomi fľašami vody, bez toho, aby ich polícia informovala o ich práve zavolať právnikovi. Očitý svedok uviedol: „Je zakázané nosiť tričko s logom demonštrácie proti manželstvu homosexuálov (znázorňujúce rodinu – otca, matku a dve deti, ktorí sa držia za ruky) na verejných miestach s odôvodnením, že ide o „oblečenie, ktoré protirečí dobrému správaniu“. Polícia takisto nechce, aby ľudia niesli francúzsku vlajku alebo vlajku pochodu. Asi 50-ročná pani šla na bicykli s takouto vlajkou a bola zastavená políciou, ktorá jej ju zobrala. Objavilo sa množstvo nenávistných prejavov voči pokojným demonštrantom, ako napríklad: „…ak by počas ich pochodu explodovala bomba, nebolo by mi to ľúto…“; „…pre ženu je prenajatie maternice rovnaké ako prenajatie práce jej rúk v továrni…“; ako aj množstvo protináboženských sloganov.

Francúzska koalícia Občania za demokraciu informuje o tom, že v súčasnosti sa vo Francúzsku dejú vážne prípady porušovania ľudských práv, čo podľa nej predstavuje nebezpečný posun smerom k totalitárnemu štátu. V parku Jardin du Luxembourg boli pokutovaní viacerí ľudia za nosenie „nevhodných tričiek“, na sociálnych sieťach sa objavili výzvy na zabitie demonštrantov, ktoré francúzske autority ignorujú. Zástupcovia cirkví boli hanebne prehliadaní počas hearingov pred diskusiou o „manželstve pre všetkých“ a prezident republiky odmieta vyvážený dialóg s hovorcami demonštrantov, odmietnutá bola aj požiadavka na usporiadanie referenda na spomenutú tému.

Video ukazujúce konfiškáciu tričiek:
www.lamanifpourtous.fr/fr/toutes-les-actualites/246-la-police-confisque-pancartes-et-t-shirts

Foto – ukážka „pripravenosti“ policajných zložiek voči pokojným demonštrantom:
lesalonbeige.blogs.com/.a/6a00d83451619c69e201901b7df7ed970b-pi

Viac informácií:
http://www.intoleranceagainstchristians.eu/case/numerous-human-rights-violations-against-pro-family-mass-demonstrations.html

Podporte nás!

Pomôžte nám chrániť ľudský život od počatia.

© 2021 Fórum života, občianske združenie, Všetky práva vyhradené.