Deň počatého dieťaťa v Košiciach

25. marec je Deň počatého dieťaťa. Symbolom tohoto dňa je biela stužka, ktorú si môžeme pripnúť na vrchný odev. V roku 2013 tento deň pripadá na pondelok Veľkého týždňa, keď vrcholí duchovná príprava na sviatky Veľkej noci.

V Košiciach sa bude sláviť Deň počatého dieťaťa viacerými aktivitami:
– pouličnou distribúciou bielych stužiek v týždni od 18. do 24. marca,
– pomocou informačného stánku na Hlavnej ulici,
– petičnou akciou celoeurópskeho rozmeru “Jeden z nás”,
– pro-life bannermi pri frekventovaných komunikáciách,
– prednáškami na školách a iné.

Vrcholom bude pro-life svätá omša v Seminárnom kostole, 25. marca 2013 o 19:00. Hlavným celebrantom bude košický arcibiskup Mons. Bernard Bober. Súčasťou programu bude aj prijatie nových členov do Spoločenstva duchovnej adopcie počatého dieťaťa (každodenná modlitba za záchranu počatého dieťaťa po dobu 9 mesiacov, t.j. do Vianoc). Po skončení programu v Seminárnom kostole sa účastníci vydajú so sviečkami a veľkým dreveným krížom na pochod ku košickej Kalvárii, kde sa bude konať krížová cesta za záchranu počatých detí. Zamyslenia pri jednotlivých zastaveniach bude prednášať vysokoškolská mládež.

Podujatie organizuje spoločenstvo Deti svätej Alžbety, v spolupráci s Univerzitným pastoračným centrom v Košiciach, s Fórom života a s Inštitútom rodiny.  Dobrovoľníci, ktorí chcú pomáhať pri výrobe a distribúcii bielych stužiek, pri výrobe pro-life ružencov a transparentov, nás môžu kontaktovať na detike@detike.eu, alebo na tel. 0917/350 146.

Fórum života, 15. 3. 2013

Podporte nás!

Pomôžte nám chrániť ľudský život od počatia.

© 2021 Fórum života, občianske združenie, Všetky práva vyhradené.