Francúzsko: Parlament schválil homosexuálne manželstvá napriek vlne protestov

Francúzsky parlament potvrdil redefiníciu manželstva napriek obrovskej vlne protestov, ktorá zasiahla minulý mesiac krajinu a vyvrcholila pochodom za život v Paríži, ktorého sa zúčastnilo vyše milióna ľudí. Veľmi zaujímavým faktom bola prítomnosť viacerých homosexuálnnych protestujúcich, ktorých dráždi presadzovanie požiadavok homoaktivistami, pretože ich nepovažujú za svojich zástupcov. Títo protestujúci sa sami vyjadrili, že manželstvo nepovažujú v homosexuálnom zväzku za potrebné, rovnako ani adopciu detí, pretože podľa nich má dieťa právo vyrastať v úplnej rodine s matkou a otcom .
Podľa novej úpravy je manželstvo „zväzkom dvoch osôb“, nie výlučne zväzkom muža a ženy. Niektorí poslanci navrhli aj odstránenie termínov „matka“ a „otec“, resp. „manžel“ a „manželka“ v administratíve a navrhujú ich nahradiť slovami „partner“ resp. „rodič“.
Jednotlivé čiastkové návrhy, ktoré upravujú možnosť adopcie detí a rôzne výhody pre homosexuálne páry, budú prerokované v pléne neskôr.

www.res.claritatis.cz , http://www.lifesitenews.com/news/french-homosexuals-demonstrate-against-same-sex-marriage, 4.2.2013, na LSN o homosex. protestujúcich 18.1.2013

Podporte nás!

Pomôžte nám chrániť ľudský život od počatia.

© 2021 Fórum života, občianske združenie, Všetky práva vyhradené.