V Kyjeve vyvrcholil 15. ročník cyklopúte za život nenarodených detí

Na Slovensko sa len pred pár dňami vrátili domov účastníci 15. ročníka cyklistickej púte za život nenarodených detí. Cyklisti každej vekovej kategórie začali 20. júla 2012 putovať po východnom Slovensku k nemocniciam v Kežmarku, Poprade, Levoči, Bardejove, Humennom, Prešove, Košiciach, Trebišove a v Michalovciach, kde sa spoločne modlili posvätný ruženec a krížovú cestu za život počatých detí. V týchto mestách sa zúčastnili aj na svätých omšiach. V Košiciach navyše sa modlili aj pred Ústavným súdom SR.

Niekoľkotýždňová púť potom pokračovala na Ukrajinu. Po pútiach na bicykli do Betlehema, Madridu a iných krajín sa tentoraz organizátori rozhodli putovať do východnej Európy. Na Ukrajine od 28. júla 2012 prešli cyklisti viac ako 1 000 km. Navštívili mestá Mukačevo, Džublík, Svaľavu, Plavyu, Stryi, Ľvov, Brody, Rivne, Novograd V., Žitomir, Makariv a hlavné mesto Ukrajiny Kyjev. Vo väčších mestách s miestnymi veriacimi sa uskutočnili aj pochody za život od kostola k nemocniciam. Miestni veriaci spolu s kňazmi ich radi prijali.

Na tejto púti sa zúčastnil s cyklistami – katolíkmi aj pravoslávny kňaz Libor Halík, ktorý je v Českej republike známym odporcom potratov. Účastníci sú presvedčení, že táto púť mala zmysel. Budúci rok sa púť uskutočni z východného Slovenska do Bratislavy a odtiaľ až do Londýna.

Podporte nás!

Pomôžte nám chrániť ľudský život od počatia.

© 2021 Fórum života, občianske združenie, Všetky práva vyhradené.