Austrália : Peter Singer dostal najvyššie štátne občianske vyznamenanie !!!

Austrália udelila v rámci osláv výročia nástupu britskej kráľovnej Alžbety II. (je zároveň aj hlavou Austrálie, ako člena spoločenstva Commonwealth) na trón najvyššie občianske vyznamenanie kontroverznému profesorovi bioetiky z univerzity v meste Princetone.
Singer sa „preslávil“ predovšetkým bezbrehou podporou eutanázie, no v pozadí neostávajú ani jeho ďalšie činy, ktorými absolútne devalvuje a podkopáva podstatu bioetiky ako vedy zameranej na poznanie života človeka a jeho ochranu. 
Medzi najkompromitujúcejšie patria vyhlásenia, podľa ktorých by sa pri medicínskych pokusoch mali namiesto zvierat využívať duševne chorí ľudia, keďže zvieratá majú podľa jeho slov vyššiu kvalitu života ako aj vyslovený názor, ktorým prirovnáva vyzdvihovanie ľudí nad úroveň zvierat k rasizmu.
V kruhoch ochrancov života mu prischla aj prezývka „Guru infanticídy“, keďže popiera status ľudskej bytosti do doby, kým nedosiahne dva roky života a podporuje eutanáziu pre týchto „neľudí“, v prípade výskytu rôzneho druhu postihnutia. Svojho času dokonca pracoval na projekte, ktorého cieľom bolo propagovať zrovnoprávnenie šimpanzov, goríl, orangutanov a ďalších živočíšnych druhov s ľuďmi.   
Dôvodom na vyznamenanie má byť podľa výboru, ktorý cenu udelil, „významný prínos pre filozofiu a bioetiku v oblasti boja proti chudobe vo svete, vytvárania welfare podmienok pre zvieratá a podmienok pre život ľudí“.

Poznámka : welfare – výraz pôvodne označuje ideálne, alebo aspoň primerané životné podmienky pre zvieratá, ktoré majú byť vytvorené podľa možností najmä pre zvieratá chované v zajatí. Podľa krajne liberálnych definícii doň spadá aj maximálna ochrana zvierat pred akýmikoľvek bolestivými zásahmi a ich využívaním vo vedeckom výskume.  

Podporte nás!

Pomôžte nám chrániť ľudský život od počatia.

© 2021 Fórum života, občianske združenie, Všetky práva vyhradené.