Veľká Británia : Unikátny postup lekárov zachránil ženu chorú na rakovinu i jej nenarodené dieťa

Vďaka príkladnému prístupu lekárov v britskom meste Warwickshire sa podarilo ochrániť nenarodené dieťa ženy chorej na rakovinu od nežiaducich účinkov ožarovania a to sa neskôr narodilo úplne zdravé.
Zdravotníci navrhli zhotovenie krytu, ktorý by zamedzil prístupu škodlivého žiarenia k vyvíjajúcemu sa dieťaťu. Výsledkom bol železný, poldruha tony vážiaci kryt, vďaka ktorému bolo možné dieťa chrániť. Matka dieťaťa, Sarah Best, bola chorá na rakovinu jazyka, pričom sa nádor rozširoval do oblasti lymfatických uzlín. Po tejto priekopníckej terapii bola žena označená za zbavenú nádoru a narodil sa jej zdravý syn.
Išlo o mimoriadne profesionálny prístup lekárov, ktorí sa snažili zachrániť dieťa akýmkoľvek možným spôsobom. Ich postup je v úplnom protiklade k častému presviedčaniu chorých matiek k súhlasu s potratom alebo rezignácii s tvrdením, že dieťa nie je možné zachrániť.
Onkologička Lydia Fresco z miestnej nemocnice sa vyjadrila, že sa jedná o extrémne vzácny a vôbec prvý zaznamenaný prípad v histórii, kedy žena podstúpila úspešnú rádioterapiu i chemoterapiu v tehotenstve zároveň a neskôr porodila zdravé dieťa.    

Podporte nás!

Pomôžte nám chrániť ľudský život od počatia.

© 2021 Fórum života, občianske združenie, Všetky práva vyhradené.