Fórum života Mons. Balážovi


S veľkým zármutkom sme prijali správu o náhlej smrti  banskobystrického diecézneho  biskupa Rudolfa Baláža. Bol prvý biskup, ktorý prijal pozvanie, osobne sa zúčastňoval stretnutí a bol pri zrode Fóra života pred desiatimi rokmi. V septembri tohto roku si budeme pripomínať začiatky nášho hnutia a bude nám veľmi chýbať jeho osobnosť, jeho jasný a zásadný postoj v obhajobe tradície prirodzeného práva tak, ako ho  pre nás stvoril Pán Boh a zjavil Ježiš Kristus.

Nedá mi nepripomenúť jeho oficiálnu kritiku rozhodnutia Ústavného súdu z decembra 2007, podľa ktorého sa na Slovensku budú môcť naďalej legálne vykonávať interrupcie do 12. týždňa tehotenstva. Podľa otca biskupa Rudolfa Baláža žiaden človek nemá právo rozhodnúť o zákonoch, ktoré určia život alebo smrť dieťaťa. Biskup upozornil, že jediným pánom života je Boh. „Keď bude potratené čo len jediné dieťa na svete, ľudstvo je vo vojnovom stave,“ pripomenul vtedy otec biskup slová Matky Terezy, ktorá pomáhala chorým a chudobným ľuďom po celom svete. Podľa neho autority tohto sveta očakávajú, že ľudia budú ich nariadenia slepo vykonávať. Naznačil však, že vydávaním zákonov na zabíjanie detí človek škrtá Boží plán. „Ďakujem matkám, ktoré si chránia svoje deti ako poklad.“

Ďakujeme Vám, otec biskup, za jasný postoj a osobný príklad advokáta života! Veríme, že naďalej budete vyprosovať silu a odvahu tým, ktorí budú „na trhu“ ponúkať kultúru života.

Podporte nás!

Pomôžte nám chrániť ľudský život od počatia.

© 2021 Fórum života, občianske združenie, Všetky práva vyhradené.