Škótsko: Tisícky potratov maloletých pod vplyvom vládnej „sexuálnej výchovy“

Noviny Daily Record informujú, že škótska National Health Service (Národná zdravotná služba) uhrádzala potraty maloletých dievčat v posledných rokoch. Ide o 8 dvanásťročných, 87 trinásťročných a temer 3000 dievčat všeobecne mladších ako 15 rokov.
 
Ministerka zdravotníctva Shona Robinson povedala, že tieto čísla sú znepokujujúce a tiež, že vláda je pripravená rozdistribuovať potrebné vzdelávacie materiály o sexualite a dodať ich do škôl.
Peter Kearney, hovorca katolíckej cirkvi v Škótsku, povedal BBC, že sa ukazuje „úspešnosť“ vládnej stratégie týkajúcej sa sexuálneho zdravia, ktorej súčasťou bol mimo iného aj okamžitý prístup k potratovým službám. Stratégia je ale celkovo úplne nesprávna. Pokiaľ si politici a zdravotníci neuvedomia závažnosť tohto problému, a budú potraty považovať za riešenie, situácia sa bude zhoršovať.
V roku 1997, keď sa labouristická strana pod vedením Tonyho Blaira dostala k moci, sľubovala znížiť počet potratov dospievajúcich pomocou sexuálnej výchovy v školách. Ukázalo sa však, že potratovosť u dievčat, ktoré túto výchovu absolvovali, bola dvojnásobná v porovnaní s dievčatami, ktoré boli od nej ušetrené.

Podporte nás!

Pomôžte nám chrániť ľudský život od počatia.

© 2021 Fórum života, občianske združenie, Všetky práva vyhradené.