„Zlý príklad“ kandidátky na viceprezidentku Sarah Palinovej

Republikánsky prezidentský kandidát USA John McCain si za kandidátku na viceprezidentku zvolil aljašskú guvernérku Sarah Palinovú. Niektorí kanadskí doktori sú znepokojení, že jej osobný príklad zníži počet potratov, pretože do svojej rodiny prijala Triga, dieťa s Downovým syndrómom.

Výkonný viceprezident Spoločnosti pôrodníkov a gynekológov Kanady Dr. Andre Lalonde povedal pre noviny Globe and Mail: „Rozhodnutie Palinovej ponechať si jej dieťa, aj keď vedela, že sa narodí s týmto syndrómom, môže neúmyselne ovplyvniť iné ženy, aby urobili to isté, no môže im na to chýbať nevyhnutná emocionálna a finančná podpora.

Za fasádou „slobody výberu“, Lalonde povedal, že „populárne posolstvá“ žien ako Palinová, ktorá sa rozhodla nezabiť svoje nenarodené dieťa, „môžu mať škodlivé efekty na ženy a ich rodiny.“

Hoci Lalonde uviedol, že „zdravotníci nezdôrazňujú záťaž Downovho syndrómu na tehotné ženy“ a „poskytnutie vyvážených informácií o potenciálnych dôsledkoch neznamená, že sú ženy povzbudzované skončiť ich tehotenstvá,“ štatistiky dokazujú, že 80 až 90 percent kanadských detí s Downovým syndrómom je potratených.

Podporte nás!

Pomôžte nám chrániť ľudský život od počatia.

© 2021 Fórum života, občianske združenie, Všetky práva vyhradené.