Homosexuáli označili Katolícku cirkev za „najhomofóbnejšiu“ inštitúciu v Čile

Čílska homosexuálna skupina Hnutie za homosexuálnu integráciu a oslobodenie umiestnila Katolícku cirkev na prvé miesto v každoročnom rebríčku homofóbnych inštitúcií v Čile.

Správa obsahuje ďalšie náboženské skupiny a hnutia na prvých štrnástich priečkach, vrátane troch skupín protestantských pastorov, dvoch protestantských aktivistických skupín, jednu organizáciu „rodinnej akcie“ (family action) a skupinu katolíckych aktivistov Go Chile!. Zo štrnástich miest v rankingu obsadili náboženské a pro-rodinné organizácie osem miest. Zvyšné homofóbne organizácie na zozname sú národná a civilná polícia, odvolacie súdy a niektoré krčmy.

Hnutie za homosexuálnu integráciu a oslobodenie vysvetlilo, prečo sa prvé miesto ušlo práve Katolíckej cirkvi: „Katolícka cirkev, ktorá v roku 2006 prejavila niekoľko pozitívnych zmien, sa vrátila ku svojej nenávisti a spolu s ultrakonzervatívnymi skupinami tlačila na výkonnú a zákonodarnú moc, aby zabránila postupu najcitlivejších zákonných požiadaviek sexuálnych menšín, akými sú civilné zväzky a antidiskriminačný zákon.“

Katolícka cirkev sa v homofóbnom rebríčku Hnutia za homosexuálnu integráciu a oslobodenie vyskytuje takmer každý rok od roku 2003, kedy sa takýto zoznam začal vydávať. Už sa umiestnila i na druhom, štvrtom a deviatom mieste. Na zoznam sa Cirkev nedostala v roku 2006, asi čílske homosexuálne hnutie predpokladalo, že Cirkev poprela svoje dvetisíc ročné učenie, že sodomia je smrteľný hriech.

„Tento rating považujem za vyznamenanie,“ povedal otec Thomas Euteneuer, prezident medzinárodnej katolíckej pro-life inštitúcie Human Life International. „Radikálne homosexuálne hnutie pokračuje v dezinterpretácii katolíckeho stanoviska týkajúceho sa diskriminácie. Cirkev rozpoznáva, že určité veci sú Božím zákonom a prirodzeným zákonom a keď sme proti homosexuálnym aktom, nevystupujeme proti homosexuálnym osobám. Ale oni to odmietajú. Keď sme proti legitimizovaniu takéhoto životného štýlu v zákone, odmietajú uznať to ako legitímnu pozíciu na ochranu rodín. V budúcnosti môžeme očakávať viac rovnakých útokov,“ uviedol Thomas Euteneuer.

Podporte nás!

Pomôžte nám chrániť ľudský život od počatia.

© 2021 Fórum života, občianske združenie, Všetky práva vyhradené.